طراحی سایت در ایران در چندین سال اخیر به یکی از مقوله های پر طرفدار تبدیل شده است. شاید اگر به بیست سال قبل نگاهی بیندازیم، تعداد وب سایت هایی که برای کسب و کارهای مختلف راه اندازی شده بود، بسیار محدود بودند.
اما در حال حاضر، هر لحظه به تعداد وب سایت هایی که شروع به فعالیت می کنند، در حال افزایش است. و روز به روز در این زمینه شاهد پیشرفت های همه جانبه هستیم.
ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای دنیا که در زمینه طراحی وب سایت های مختلف در حال پیشرفت هستند، سعی می کند در عرصه رقابت فعالیت خود را دائماً افزایش دهد.
در این راستا، افرادی که وارد رشته های مهندسی کامپیوتر و برنامه نویسی می شوند، در حال افزایش بوده و آموزشگاه های زیادی فعالیت خود را در این با قدرت ادامه می دهند.
حتی افراد زیادی که در سایر رشته های دانشگاهی، تحصیلات خود را تکمیل کرده اند نیز به این عرصه علاقه مند شده و یادگیری آن را شروع می کنند. برخی از آن ها فقط به دلیل استفاده از کدنویسی در کسب و کار خود، آموزش می بینند ولی عده ای دیگر به طور کلی، کسب و کار خود را بر این مبنا قرار می دهند.
چندین راه کلی برای یادگیری وجود دارد، که هر شخصی بسته به شرایط و موقعیت خود یکی از آن ها را انتخاب کرده و در آن راه جلو می رود.
ورود به هنرستان ها؛ دانش آموزانی که از سنین پائین وارد هنرستان ها می شوند و رشته تحصیلی خود را کامپیوتر انتخاب می کنند، می توانند از همان ابتدا آموزش و یادگیری را شروع کنند.
ورود به دانشگاه؛ افراد دیگری نیز هستند که در دبیرستان در رشته ریاضی فیزیک درس خوانده و در دانشگاه وارد رشته های کامپیوتر و آی تی می شوند. آموزش در این دسته از افراد از سطح دانشگاه آغاز می شود.
ورود به آموزشگاه های برنامه نویسی؛ این راه مخصوص افرادی است که تحصیلات آکادمیک در این زمینه نداشته اند. و پس از فارغ التحصیلی در رشته های متفرقه به این عرصه علاقه مند می شوند.
آموزش و یادگیری به صورت خودخوان؛ در این روش، فرد بدون استفاده از آموزشگاه یا ورود به دانشگاه، شروع به یادگیری کرده و از وب سایت های مختلف موجود در این زمینه و سی دی های آموزشی استفاده می کند.
به طور کلی می توان گفت تحصیلات در دانشگاه مؤثرترین راه است، اما به شرطی که دانشجو بتواند به خوبی راه صحیح را پیدا کرده و برای تکمیل یادگیری خود از سایر راه ها نیز استفاده کند. و صرفاً به آموزش های داده شده در ترم های دانشگاه بسنده نکند. به این دلیل که برای تبدیل شدن به فردی حرفه ای نیاز است که به صورت جزئی تر در این زمینه وارد شد.
طراحی وب سایت فروشگاهی؛ این وب سایت ها به منظور ایجاد امکان فروش به صورت آنلاین، طراحی می شوند. انواع محصولات را می توان در این گونه وب سایت ها به فروش رساند. اعم از محصولات دانلودی، آموزشی و غیره را می توان در این وب سایت ها عرضه کرد.
طراحی سایت شرکتی؛ وب سایت های شرکتی مخصوص معرفی و اطلاع رسانی راجع به شرکت های مختلف است. در این گونه وب سایت ها توضیحات مفصلی در مورد شرکت و اعضای آن ارائه شده و سوابق کاری آن در معرض دید کاربران قرار می گیرد.
طراحی سایت سازمانی؛ در مواردی که سازمان های بزرگ درخواست طراحی سایت می دهند این مدل وب سایت ها از طرف شرکت طراحی وب سایت پیشنهاد داده می شود. در این وب سایت ها، طراحی صفحات مختلف، متفاوت و بر اساس سلیقه کاربران می باشد. برای طراحی وب سایت های سازمانی، زمان بیشتری صرف می شود.
طراحی سایت شخصی و رزومه؛ وب سایت شخصی را افرادی سفارش می دهند که تمایل دارند، از سوابق کاری و حرفه ای خود، شرحی را در اینترنت منتشر کنند. بهترین راه این کار، ایجاد وب سایتی است که تمام قسمت های آن مربوط به آن شخص بوده، و کاربر بتواند به راحتی تمام نمونه کارها، مقالات، گواهی ها و سایر سوابق خود را در آن قرار دهد.
انواع مختلف این وب سایت ها، کاربردهای گوناگونی داشته و کاربران آن ها می توانند به راحتی از آن ها استفاده کنند. اما در هر صورت همه آن ها ویژگی هایی دارند که مشترک بوده و وجود آن ها الزامی می باشد.
سرعت بارگذاری بالا؛ در تمامی انواع وب سایت ها، سرعت یکی از فاکتورهای بسیار پراهمیت است و نقش زیادی در جذب کاربر به وب سایت دارد. مخصوصاً در وب سایت های فروشگاهی که مراحل انتخاب و خرید کالا کمی طولانی تر است، اهمیت بیشتری پیدا می کند.
امنیت بالا؛ تمامی وب سایت ها برای جلوگیری از حمله افراد سود جو، هکرها و رباط های مخرب نیاز به امنیت بالایی دارند. ایجاد امنیت وب سایت در همه انواع آن اهمیت بسزایی دارد، مخصوصاً در وب سایت هایی که به درگاه بانک متصل شده و در آن ها پرداخت صورت می گیرد.
گرافیک وب سایت؛ یکی از موارد مهم برای کاربران طراحی سایت، ظاهر و گرافیک آن می باشد. این فاکتور نقش زیادی در نگه داشتن شخص وارد شده در وب سایت دارد. چیدمان عناصر در صفحه، انیمیشن ها و افکت ها، رنگ بندی و چندین مورد دیگر در ظاهر وب سایت اثر دارند.
سئوی سایت؛ هر وب سایت با هر محتوایی که داشته باشد، بایستی بتواند مخاطبان خود را در اینترنت به سمت خود هدایت کند، که این مورد به راحتی و خود به خود حاصل نمی شود. روی این گزینه باید به طور ویژه تمرکز و هزینه کرد. تولید محتوای با ارزش و منحصر به فرد یکی از عوامل مهم در تعیین سئو می باشد.
ریسپانسیو بودن؛ مفهوم ریسپانسیو تا چندین سال پیش زیاد رایج نبود و افرادی که طراحی وب سایت انجام می دادند، به این مورد اهمیت زیادی نمی دادند. اما در حال حاضر وب سایت ها به طور پیش فرض و حتی بدون درخواست مشتری، به صورت واکنشگرا طراحی می شوند. به این دلیل که وب سایت ها روی دستگاه های جدید مانند گوشی های هوشمند و تبلت ها باز می شوند.