در قسمت قبلی در خصوص بستر اینترنت و قابلیت استفاده شما از این بستر ، نکات اصلی در طراحی وب سایت توضیحاتی دادم و پس از آن در خصوص اهمیت بسیار بالای برند گذاری وبسایت شما مطالبی ارائه شد.
حالا در قسمت دوم در خصوص طرح و برنامه نویسی وبسایت توضیحاتی ارائه میشود.
قسمت دوم
1-طراحی محکم و مداوم !: از یک غالب و طراحی استوار از قبیل هدر ، فونت ها ، منو ها و… استفاده کنید.
(یعنی در صفحات متفاوت سایت خود از هدر ها و طراحی های متفاوت استفاده نکنید)
2- طراحی متمرکز کننده : طراحی سایت شما باید بگونه ای باشد که تمام تمرکز بازدید کننده را به مهمترین قسمت سایت شما جذب کند. (اگر فروشگاهی هستید دکمه خرید !)
3– نظم و ترتیب در محتوا : مطمئن شوید که محتوای وبسایت شما با نظم و ترتیب چیده شده باشد. محتوای بی ربط جدا از هم و محتوای مربوط با شیوه ای مناسب در کنار هم باشند تا باعث دلگرمی بازدید کننده و عدم خستگی وی شود.
4-فضای سفید بین بخش ها ! : شما حتما باید فاصله فضای سفید (فضای خالی بین بخش های مختلف وبسایت) را رعایت کنید.فضای سفید نه تنها باعث افزایش بازدید از وبسایت میشود بلکه باعث میشود که بازدید کننده راحت تر از سایت دیدن کند و بیشتر احساس راحتی کند.
5-هزینه های وبسایت را کنترل کنید : بیشتر اوقات دارندگان وبسایت فکر میکنند با پرداخت هزینه های هنگفت میتوانند تجربه کاربر(user experience) را بخرند ! ولی این موضوع فقط متکی به پول نیست. رفتار کاربران را بررسی کنید وسپس پول خرج کنید !
6-دکمه های اصلی (call to action) : این دکمه ها در اصل دلیل اصلی طراحی شدن وبسایت شما میباشد!
دکمه خرید در فروشگاه ها ، دکمه اضافه به سبد ، پیوستن به مشتریان و… این دکمه ها باید همیشه جذاب باشند.
شما باید در اصل این دکمه را به عنوان هدف اصلی وبسایت بگذارید و قبل از طراحی شدن آن را بررسی کنید.
استفاده درست از تیتر ها و زیرتیتر ها : حتما تیتر اصلی وبسایت شما با تگ <h1> باشد. در ضمن بدانید که از این تگ تنها یکبار در هر صفحه استفاده کنید. کلیه زیرتیتر ها <h2> .. <h3>………<h6> را در صفحات استفاده کنید.
از فایل sitemap.xml حتما استفاده کنید. فایل sitemap.xml به موتور های جست و جو کمک میکند تا صفحات جدید و آپدیت های اعمال شده روی سایر صفحات را راحت تر پیدا کنند بهمین دلیل همیشه این فایل را داینامیک مگه دارید چون برای seo بسیار مهم است.
از فریم ها استفاده نکنید. فریم ها مشکلات بسیار زیادی دارند از جمله عدم ساپورت شدن در مرورگر های قدیمی خصوصا سوگولی مایکروسافت (IE) و همچنان مشکلاتی از قبیل جذاب نبودن برای کاربر
اما مهمترین نکته این است که فریم ها در موتور های جست و جو مشکلاتی ایجاد میکنند و برای seo سایت شما چندان مناسب نیستند.
بهینه سازی وبسایت رو فراموش نکنید ! سرعت برای کاربران و موتور های جست و جو بسیار مهم است ، مطمئن شوید کد شما سبک باشد ، عکس هایتان تا حد ممکن کم حجم شده باشند. از کش ها تا جای ممکن استفاده کنید.
از HTML5 و schema استفاده کنید: html5 استاندارد جدید کدنویسی برای طراحی سایت ها هستند در حالی که shema کمک میکند تا وبسایت شما برای موتور های جست و جو قابل فهم تر باشد. مطمئن شوید تا وبسایت شما هر دوی این گزینه را ساپورت و استفاده میکند چون استفاده از آن ها بسیار برای SEO شمت مهم هستند.
پایان بخش دوم
در بخش بعدی در خصوص مفید بودن وبسایت شما و همچنین محتوای آن ها توضیحاتی ارائه میدهم.