یک تاریخچه مختصر از سیر صعودی صنعت طراحی سایت
علاقه ی به برنامه نویسی من رو به این صنعت کشوند. بعد از ورود متوجه شدم که چیز هایی کوچیک هم توی طراحی سایت نیاز به انجام کلی کار و ترفند داره .
مشکلات رو توی طراحی سایت میشه از روش های مختلفی حل کرد ولی بعد از حل کردن میفهمید که یه چیز دیگه خراب شده L
مشکل نمایش تو مرورگر های مختتلف که الان تقریبا این مشکل مربوط به گذشته است. به هر حال بگذریم …
اولین سایت ها که ساخته شد کاملا تاریک بودند. در این گونه سایت ها
پس زمینه کاملا سیاه بود و طراحی صرفا مقداری متن بود که روی این صفحات جای گذاری میشد.
جداول – Tables – و آغاز راه (سال 1995) :
با تولد مرورگر هایی که قادر به نمایش عکس بودند نخستین قدم برای طراحی های وب سایت حرفه ای بود.اون زمان رایج ترین راه برای کد زدن استفاده از جداول بود. این المان هنوز هم در HTML وجود داره ولی اصلا دیگه استفاده نمیشه !
گذاشتن جدول تو جدول و راهی برای ترکیب کردن خانه های جدول سخت ترین نوع سایت ها در اون زمان بودند.
جاوا اسکریپت جواب محدودیت های HTML بود ; البته در آن زمان ، ساخت پنجره های pop up ، نظم دادن به برخی المان ها و… جاوا از پس این کار ها بر میآمد. امروزه ما سعی میکنیم تا جایی که ممکن است از جاوا استفده نکنیم و با css کار های گرافیکی را انجام دهیم. با این حال جاوا اسکریپت هنوز هم بسیار قدرتمند است ، هم در جلوی سایت (مثل jquery ) و هم در
بک اند سایت (node.js ).
برای شکستن محدودیت های وب سایت ، یک تکنولوژی جدید معرفی شد که قول آزادی بدون محدودیت به طراحان وب سایت میداد. طراحی میتوانست هر شکلی ، دیزاینی ، انیمیشنی و … که دوست داشت بسازد، با ابزاری که به آن flash میگفتند و میگویند. قول آزادی درست بود کل کار هایی که با flash انجام میشد در یک فایل ذخیره میشد و کاربر اگر اخرین نسخه فلش را داشت و یکم هم وقت حوصله ! بارگذاری داشت میتونست انیمیشن ها رو ببینه . این دوران طلایی فلش خیلی زود گذشت چون که فلش بر روی اثرات جست و جو اثر منفی داشت و و لود شدن آن کلی انرژی و مابع سیستم ها رو میگرفت !
سال 2007 تقریبا امراطوی فلش فرو ریخت ، البته در حوزه طراحی سایت
ادامه دارد ….